torsdag 19 maj 2011

Frankrikeresan - The return!

Då var förberedelserna i full gång igen! Jag hade även tänkt att verkligen försöka blogga och berätta hela processen och alla äventyr kring denna resan! Var ju tänkt att jag skulle göra det förra året, men då var allt så nytt och överväldigande att jag däckade i princip varje dag och orkade inte skriva något ...haha xD

Allt började med att jag och Amanda sökt Sundbergska Stipendiet som man kan göra via Schillerska gymnasiet (så grymt <3). Så när man väl fått besked om att de accepterat ens ansökan är det bara att börja planera!
Jag och Amanda ska återvända till vår gamla skola France Langue i Paris (de finns i Nice med, men Paris är mer awesome). De var trevliga på France Langue (eller ja, alla förutom läraren Sonja - akta er för henne! Hon är en riktig ragata! Vår klassis Jessica mötte henne också under sin Paris vistelse och fick samma uppfattning av henne.) och det ligger vid Place Victor Hugo, som i sin tur ligger bredvid McCafé och Starbucks (höhöhöhö).
På France Langue gör man ett online-test och bokar sedan in den sorts kurs man vill ha. Vi ska ta två intensitets-kurser med 210 euro per vecka, alltså ca 4000 kr för två veckor per person.

Jag och Amanda har precis bokat vårat hotell Royal Mansart på activehotels.com. Hotellet är billigt (6950 kr för 14 nätter i twinroom, alltså ca 500kr/50 euro per natt) och rummet som vi bokat innehåller två sängar, tv, eget badrum med antingen dusch eller badkar,skrivbord, hårttork och gratis wifi. Det ligger även ganska centralt och nära till metro Jävligt nice asså!
Förra året bodde vi på Hotel Boissiere som hade allt som Royal Mansart har att erbjuda. Vi skulle ha bokat Boissiere igen om det inte varit för att hotellet var ganska fullbokat.  Men vi hoppas att Royal Mansart ska överträffa Boissiere ;) Ska även bli kul att få utforska ett nytt område!
Och alla som letar hotell i Paris kolla verkligen upp allting så att ni inte får hemska överraskningar när ni väl kommer dit. Kolla upp hur nära metro och buss är, ifall det finns privata badrum etc.

Vi tar oss till Paris via Airfrance eftersom de flyger direkt till hyfsade priser. Vi betalar hellre lite mer för en direktresa än åker billigt och får mellanlanda överallt och irra runt extra mycket :P Det går väl på ca 3000 kr.

I slutändan har jag och Amanda ca 3425 kr att leva på under vår vistelse (om man bara går på stipendiepengarna), det är ganska tajt, men eftersom vi känner till en hel del hur Paris funkar nu så ska vi försöka spara in så mycket som möjligt.

Detta inlägg är säker ganska tråkigt och skitslarvigt skriven, men jag vill bara upplysa framtida Paris-besökare och sen så är klockan typ 23:20, så ni får stå ut!


Vårat hotell ligger ganska nära detta kända ställe ... Hihi xD

1 kommentar: