måndag 4 juli 2011

Uteliggare i Paris, del 1

Okej, detta inlägg kommer säkerligen bli långt och ganska osammanhängande, men det får ni tåla!
Jag berättade i förra inlägget hur det krånglat lite med hotellet? Ni kommer ihåg? Jag och Amanda spenderar i alla fall flera timmar med att komma till hotellet, konkandes på (för mig) 20 kg väska plus lite handbagage, i 23 graders värme. Vid 21 kom vi äntligen fram. Vid receptionen sitter en tjock gubbe i orange tröja och han ger oss nyheten att vår bokning har blivit borttagen. Det finns inga rum över huvud taget. Man skulle gett ett bankkort som säkerhet för bokningen. Det hade jag gjort, men det accepterades inte. Kolla där, det accepterades inte, pas valide. Och det andra kortet jag angivit hade inte heller funkat, regardez pas valide. Mais monsieur, juag hade fått ett bekräftelsemejl dagen innan så detta kom som en chock. Var fan ska vi bo nu?
Gubben skulle fixa ett rum för natten i alla fall och så skulle vi komma tillbaka nästa dag. Men att hitta rum till oss var svårt. Allt var bokat. Heeeeeeee? Tankar om att sova i en métrostation eller hos killarna vi sett utanför hotellet dök upp. Vi var just då begynnande uteliggare.
Efter att ringt mamma och berättat allt och väntat i över en timma hittade gubben en rum som låg väldigt nära.
Vi går till hotellet, Hotel Blanche, och får ett rum. Entrén såg okej ut men hissen, trapporna och rummet var litet, trångt och lika skevt som de "lustiga husen" som finns på tivolin typ. Allt lutade i olika vinklar och knarrade oroväckande. Rummet var otroligt litet och hade ingen toalett, ingen dusch. Men det var ett rum med säng, så vi var nöjda. Och om ni undrar ifall vi fick panik under denna tiden så är svaret nej. Vi chillade på det. Inget skulle bli bättre av att vi blir hysteriska.
Mamma skulle ringa min bokningsagentur på måndag och försöka fixa någoting. Och om det är någon som kan fixa något sånt här så är det min mamma. FINNS.INGEN.BÄTTRE.
Vi köpte en pizza som middag och när vi ätit färdigt funderade jag på att fota rummet som minne. För det var verkligen sjukt skevt! xD Men kom på att jag inte ville minnas rummet om det blev så att vi skulle få åka hem dagen efter pga att vi inte fick hotell.
Lite senare gick vi och lade oss i den stora sängen som vi skulle dela den natten. Ovetandes om vi skulle bli uteliggare nästa dag och tvingas åka hem.

Fortsättningen på vårt sorgliga äventyr: http://illusionsofperfection.blogspot.com/2011/07/uteliggare-i-paris-del-2.html

1 kommentar: