torsdag 14 juli 2011

Frukost på sängen, keep it coming Sino!

(Måndag, den 11 juli)

Denna dag hade vi satt klockan på 9 för att kunna ta emot en av "Sinos" gratispriviligier, nämligen frukost. På sängen för att vara exakt.
Efter att vi ringt ner till receptionen kom Sino med frukostbricka full av gottigheter, sedan en kvinna med extra tevatten och sen Sino igen med lite frukt. Det kändes lyxigt, hehehe~
Och frukosten var jättegod! Smulig och troligt god :D
Sen satt vi i sängen med vår frukost, smulade ner, kollade Facebook och såg på dubbade avsnitt av Lilla huset på prärien.

Sedan åkte vi till Petit/grand Palais som ligger vid métrostationen Trocadero. Vi stod och fotade Eiffeltornet och lyssnade på en gatumusikant. Vi gav honom faktiskt lite pengar ;)
När vi lyssnat på några låtar och även tittat på några barn som imiterade Michael Jacksson (det kändes väldigt fel att titta på det,hahah xD Barn som tar sig i skrevet ...)bar det av till Montparnasse för att se Paris högsta skyskrapa och kolla i butiker i köpcenret som ligger precis bredvid. Butikerna var inget roligt tyvärr. Ytterst tråkigt måste jag säga xD
Ganska snart var vi ute på gatorna igen och virrade runt. Vad den där kända kyrkogården låg hade vi ingen aning om. Inte heller visste skyltarna var den fanns. Men vi knallade på och gick mot ett par träd, och sen låg kyrkogården där på högersida. Precis som vid Pere-Lachaise fanns det en stor mur runt kyrkogården. Vi går in.
Vi såg på listan av kändisar och valde att gå till Serge Gainsbourg (känd fransk sångare). Han var lätt att hitta. Men att sedan försöka hitta den franska författaren Maupassant (ni SE3A:re har väl inte glömt?) var nästintill omöjligt. Vad i helvete liksom??? xD
Efter MYCKET letande hittade vi graven. Jag fotade och tänkte på Birgitta och hennes svenskalektioner på Schillerska ...
Med massa foton av gravar strövade vi runt lite på kyrkogården. Vi mötte en vakt som tyckte vi var otroligt vackra. Blommor plockade från en grav fick som present.

På kvällen stack vi till vårat älskade Sacre-coeur där vi köpte lite att äta, strövade runt och kollade på en sjukt duktig kille som trixade med en boll. Han klättrade bland annat högst upp på en lyktstolpe, stod nästan helt ut med kroppen och trixade med bollen. Verkligen sjukt imponerande!

Sen sov vi <3

Amanda vid luftventilen vid Blanche/Mouline Rouge

Inne på kyrkogården. Amanda dricker vatten bara några få meter från Gainsbourgs grav! xD

Öh, lunchdags ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar