måndag 7 februari 2011

Orlando-pando-mando-fernandoooo

 Orlando föddes 2004 och fyller därmed 7 i år.  Han bor permanent inne tillsammans med gamlingen Mulan eftersom han är den duktigaste innehunden (eller ja, ibland iaf xD).

Orlando har fått sitt namn efter Hollywood hunken Orlando Bloom xD Jag var besatt av honom som liten så ja … Men Orlando klär i sitt namn. Alla som träffar honom tycker han är otroligt vacker, majestätisk och lejonlik! Mormor till och med kallar honom Prinsen xD
Men förutom Orlando och Prinsen får han heta  Snutterutten, Pando, Mando, Puppe, Puppeluppe, Fernando och allt som kan tänkas rimma på Orlando xD Kärt barn har många namn! xD
I stamtavla heter han Radoga’s Warlord. Det namnet bär han dock inte upp – än annat till utseende.

Orlando är en mjukis. Han startar aldrig bråk. Han till och med stoppar bråk! När han brukade bo utomhus i rastgårdarna, så stoppade han bråken mellan de andra. Om någon av de andra hundarna tjafsade på varsin sida av staketet brukade han ställa sig i vägen så att de inte kunde fortsätta bråka.

Orlando är rödhårig och det märks. Det är vetenskapligt bevisat att rödhåriga personer har lägre smärttröskel och det samma måste gälla för hundar. För Orlando piper så fort ett hårstrå fastnar i kopplet, han piper när han kliar sig i örat och han piper när man borstar honom. Han piper även ifall han inte slår sig (för det kunde ju ha gjort ont)!

Orlando har två derp-faces. Ett som vi kallar ”ugh-tand” och ett rätt och slätt ”derp-face”. ”Ugh-tand” är när han råkat dra in överläppen innanför tandraden och en av hans tänder tittar fram. Han ser ut som en neandertalare, fast i hundform.
Den andra, ”derp-face”, är när han låter tungan hänga utanför utan anledning. Den bara hänger där och ser dum ut. Han tar inte in den heller om man petar på den :P

Orlando är känd för sina konstiga sovställningar. Han tycks inte ha någon ryggrad över huvudtaget! En gång lade jag upp en bild på honom i en av hans konstigaste sovpositioner och personer rasade över denna bilden xD De trodde han brutit nacken och att jag fotat en död hund i mitt hem xD

Orlando älskar mjuka saker. Han bara älskar att sova på massa kuddar och filtar. Han vet även hur man använder en kudde på det riktiga sättet. Han har även fixat sig bekvämligheter när han tyckt att Mulan tagit alla filtar.
Mamma hade köpt en ny filt som låg inpackad i plast och som låg på bordet. När vi kom hem hade Orlando tagit sönder plasten och lagt filten, utdragen, över hela hans bia bädd.
Fast han tycker även om att ligga i ”sin hörna” som är gömd mellan tvn och soffan, och det utan filtar.

Orlando kan ibland spela spratt mot Mulan. När de båda ligger i sin sängar och Mulan har den innerst, och sen vill gå, ligger Orlando kvar och tittar på henne. Det är hund-etikett att ALDRIG kliva över en annan hund, och eftersom Orlando bara ligger kvar kan Mulan inte komma ut. Så han låter henne stå och gnälla ett tag innan han flyttar på sig (om han ens gör det, hahaha xD)

Precis som många andra borzoier ”skrattar” Orlando. Väldigt mycket. Och med skratta menas att han visar tänderna och frustar. Det kanske borde kallas att han ler, men skratta är den gamla termen xD Borzoier brukar skratta när de är riktigt glada, skäms eller försöker blidka dig när du skäller på dem (för borzoier är inte dumma! De förstår att du inte kan vara arg på dem så länge de ser übergulliga ut!)

Orlando är även världens största kelgris! Att sitta i knät är en favorit. Näe, kom nu inte och säg att en hund på 35 kg inte kan sitta i knät - för det kan de, bara inte hela kroppen samtidigt xD
Och ska varna dig, slutar du kela med honom kan du få en uppfordrande tass i ansiktet! Cuddle him untill you dropp!


Orlandos derp-face

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar