lördag 5 februari 2011

Borzoier - världens knäppaste och bästaste hundar!

Sniff, sniff
Vad gör en hundtokig människa? Jo, pratar om sina hundar. Och jag har en del, och alla är helt flum xD Så hade tänkt presentera de en och en, och den första ut blir Mulan! :D


Mulan föddes 2001 och fyller därmed 10 år detta år. Hon är gamlingen och bor permanent inomhus eftersom hon förtjänar det nu på ålderdomens höst.

Mulan fick sitt namn efter Disney filmen Mulan, men vi uttalar det oftast fel så hon kallas oftast Muuulan (som i den där åsne och hästblandningen xD). Annars så går hon efter namnen Mulliga Mulan, Snutteruttan, Mulan Fulan, Mullis, Fuulis och Smulan xD
I stamtavla heter hon Radoga’s Tjajka – och hon är kopia av sin mamma.

När hon blir riktigt glad hackar hon tänder. Ja. Hackar tänder. Det är något hon har lagt sig till med på det senaste xD Gulligt och knäppt är det. Precis som hon!

Mulan har som ritual att sova hela morgonen medan man håller på att fixa sig och äta frukost, men så fort man gör sig iordning för att gå till bussen vaknar hon som ett skott och kommer fram till en och vill gosa. Hon strycker sig emot en, stoppar in huvudet mellan dina armar, knuffar på dina händer och frustar gulligt och bara slänger vitt hundhår på ens svarta kläder.
Hon gör detta varje dag – without fail …

Borzoier brukar inte fånga godis som man kastar åt dem (eftersom de inte vet vad du kastar och vill hellre checka in det först innan de stoppar det i munnen), men Mulan är så glupsk att hon gärna slänger sig åt höger och vänster, högt och lågt för att fånga maten. Gammal eller inte, glupskhet shall always prevail.

Och när vi ändå är inne på hennes stora aptit så måste jag varna att hon inte har några skrupler när det kommer till mat. Har du en macka i handen är den hennes och hon tar den om du inte håller uppsikt. Dessutom är hon slug. Har du mackan i handen och försöker värja undan Orlando (en av våra andra hundar, och Mulans bästa vän) med andra handen, smyger Mulan runt och tar din macka. Beware.

Våran andra hund som vi har inne heter Orlando (och han kommer få ett eget inlägg någon gång) och är som sagt Mulans bästa vän och även ”pojkvän”. Mulan är en gammal nucka som aldrig velat skaffa valpar, men hon är väldigt gullig mot Orlando. De har aldrig bråkat och har rymt tillsammans några gånger (vilket resulterat i att de inte släpps ut på tomten samtidigt längre). Fast det är oftast Orlando som är gullig mot henne. Mulan är en tuff brud.

Mulans fiende, hennes Nemesis, är våran andra hund Stella. En gång i tiden var de allra bästa vänner men nu är de bittra fiender. Vi vet inte vad som hänt mellan de. (Men mellan oss, så kan Stella vara en riktigt bitch, just saying).

Mulan har världens high pitch – röst. När hon gnäller (om kanske vill ut) piper det i öronen. Så om du inte lyder henne kan du bli döv – kanske. Bäst att inte riskera.

Och det var det mesta om Muuuulan :3 Så nu vet ni hur ni ska handskas med henne och vad ni ska se upp med ifall ni skulle få träffa henne ;D

Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulan!!!!!!!!!!! :3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar