lördag 12 september 2009

Carro helgen del 2

(Ledsen för försening)

Under helgen med Carro så bakade vi som sagt makroner, och de måste ha blivit världens fulaste makroner! Jag skojar inte, de var asfula (knappt så att jag vågar lägga upp en bild xD). Vet inte riktigt vad som gick fel... men någon gång ska jag prova att göra dem igen för de smakade gott :D




Här kommer receptet ifall det är någon som känner sig manad xD
Makroner
4 dl florsocker
125 g skållad och mald sötmandel
1 1/4 dl äggvita (ca 3-4 äggvitor )
½ dl strösocker
ev. 2 droppar röd (gul, blå) karamellfärg


Sätt ugnen på 150 grader.

Sikta ner florsocker och mandel i en skål. (blanda inte, för då blir det mandelmassa!)
Vispa äggvitan med en elvisp i en annan skål, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret och vispa till en fast marängsmet. Det tar cirka 5 minuter. Häll de torra ingredienserna i marängen och blanda försiktigt med en slickepott. Dela smeten i tre skålar, en för varje färg. Färga med lite karamellfärg röd, gul och/eller blå. Spritsa, eller klicka marängklickar - stora som tvåeurosslantar - med hjälp av två teskedar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Låt kakorna vila cirka 15 minuter på plåten, vilket gör att de inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter. Efter halva tiden kan luckan hållas på glänt. Sätt något mellan luckan och kanten, till exempel en stekspade av metall. Kakorna får vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.

Mellan makroner kan man ha nästan vad som helst men oftast är det smörkräm.
De makroner vi gjorde hade i alla fall citronfyllning (lemoncurd, i detta fall köpt men det går lika bra att göra själv).





Förutom makroner mumsade vi på detta! Lite lyxigare kladdkaka med 200g choklad i. Den ser lite rinnig ut men den stabbade sig snabbt. Oh vad mums den var!

I övrigt tog vi det bara lugnt och bad om att måndagen inte skulle närma sig (men det gjorde den ändå :< ). Ibland kan man behöva slappa lite när skolkraven har landat på ens axlar igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar